Säsongen 2020 går till historien som en väldigt konstig säsong. Med bantad budget i mars och ett årsmöte som inte kunde genomföras förrän juni så trodde nog ingen på förhand att golf skulle blir så otroligt uppskattat och populärt som det blev 2020.

För oss på Umeå GK så har vi slagit rekord i spelade rundor, 33.000 jämför

t med 25.000 under 2019. Trots ett enormt speltryck så har vi ändå kunnat uppvisa en golfbana i väldigt fint skick, vilket ni också varit vänliga nog med att berömma oss för i enkäten som gått ut. I enkäten fick vi också synpunkter på förbättringsåtgärder, och där återkom greenen på blå 1 oftast. Som ni ser i filmen så händer det grejer både på blå 1 och blå 2. Vår förhoppning är att kunna inviga både green och tee lagom till golffestivalen. Blå 1 kommer få en provisorisk green före dammen och blå 2 kommer spelas som en par 3:a fram till invigning. Ni som spelar kommer kunna promenera och se hur greenen och teet utvecklas och växer. Detta innebär att röd-gul fungerar som 18-hålsslinga under hela juni.

 

Vi kommer också installera en TrackMan-simulator i studion och denna skall vara bokningsbar från februari. Bokning kommer ske genom ett system som heter Matchi men mer info kommer om detta i mitten av januari.

 

Trots läget som råder med corona så har vi förberett för en medlemsresa 24-31:a mars med 30 platser. Om läget förändras till det bättre så kommer vi genomföra denna och gå ut med information. Om ni är intresserade och vill veta mer, dra iväg ett mail till mathias@umgk.se så kommer det info.

 

Med denna uppdatering av läget så önskar vi från Umeå Golfklubb er en God Jul och ett Gott Nytt År!