Hösten och mörkret närmar sig, och med det kommer morgonfrosten! Vid frost är det absolut förbjudet att beträda banan, gräset tar stor skada och spår skapade i frost syns även kommande säsong.

För att skapa minst problem för er som vill spela så har vi därför bollränna fram till 10.00 alla dagar. Ni som går ut tidigt, var observanta på första tee om det sitter en skylt med BANAN AVSTÄNGD, detta innebär frost och först när vi tagit bort skylten är det fritt fram att spela.

Gul-Blå slinga är 18-hålare resten av säsongen, röd är 9-hålare. Vi håller röd slinga öppen tillsvidare, men där kommer vi börja gräva bevattning på 5:an och 3:an förhoppningsvis i början på nästa vecka. Vi håller slingan öppen så länge som vi kan, men stänger det hål som vi gräver på.

Parkeringen närmast restaurangen är nu stängd och har blivit upplag för sand. Det är vår fairwaydressning som påbörjats denna vecka. Totalt 500 ton(!) sand ska finfördelas över fairways för att skapa en än bättre spelyta till nästa år.

Vi har också påbörjat projekt capillary concrete i våra övningsbunkrar. En hel del har klappat händerna och sagt att det var på tiden att vi anlade en swimmingpool, men så är nu tyvärr inte fallet. Bunkrarnas botten kommer kläs med ett dränerande lager betong, vilket testats med god framgång på Timrå GK samt ett par anläggningar i Norge med liknande väderlek som vi har hos oss. Faller detta väl ut så är planen att implementera detta över resterande del av anläggningens bunkrar framgent. I anslutning till detta så har den gamla tippen nere till vänster om infarten blivit depå för massor som ska nyttjas dels i bunkrarna men även i kommande projekt som tee blå 2 och green blå 1.

Kom ihåg att laga nedslagsmärken och lägga tillbaka uppslagen torv, samt stanna hemma om ni känner er sjuka.

Allt gott!