Om Umeå Golfklubb ett av Umeås största friluftsområden

Om Umeå Golfklubb

Allt börjar med en dröm år 1952. Vännerna Harry Norin och Lennart Gabrielsson reser utomlands och blir bitna av sporten golf. De pratar ihop sig om att själva skapa en bana att spela på och väljer ut ett område på Lövöudden i Holmsund nära havet, ett område som en gång varit ett litet jordbruk, bebyggt redan på 1600-talet av soldaten Ramborg. Midsommarafton 1954 kan Alfhild och Lennart Gabrielsson samt Margit och Harry Norin inviga Holmsunds golfklubb med medhavd matsäck sittandes på det nylagda parkettgolvet i klubbhuset. Drömmen har blivit sann tack vare de två vännernas målmedvetenhet och stöd från SCA.

Från början hade banan nio hål, 75 medlemmar, en engelsk tränare och en årsavgift på 125 kronor. Mycket har hänt sedan dess. Klubben har utvecklats till en stor golfanläggning med en 27 håls skogsbana i lätt kuperad mark, av många ansedd som en av Norrlands vackraste. Här har vi också en nyrenoverad korthålsbana med sex hål. För oss står banan i fokus. Det är på banan vi lägger kraften och engagemanget för att ge dig en fin golfupplevelse. Vår vision är att skapa Norrlands mest attraktiva golfanläggning – en plats att längta till!

Även om banan är vår stolthet, vill vi också att du ska känna dig välkommen här hos oss på klubben. Att vi är ditt andra vardagsrum, en plats där du känner dig hemma, kan slappna av, hämta kraft, fila på ditt spel och umgås med vänner och bekanta. Därför vill vi kunna erbjuda en så komplett anläggning som möjligt, med stor driving range, flera fina träningsområden, egen shop, restaurang, studio etc.

Umeå Golfklubb är ett av Umeås största friluftsområden och för oss är det viktigt att tänka på miljön. Därför är klubben miljöcertifierad, vilket innebär att vi inte använder bekämpningsmedel ute på banan. Vi tar hänsyn till djur- och fågellivet genom att bland annat skapa fristäder runt våra vattenhinder, för att exempelvis den sällsynta svarthakedoppingen ska kunna häcka ostört.

I dag har klubben drygt 1 800 medlemmar och 3 100 gästspelare per år. Den är öppen för alla; gammal som ung, tjej som kille, elit- eller motionsspelare.

Varmt välkommen till klubben!