Imorgon fredag 9/6 firar Rix FM Golfen 20 år, och det kommer märkas här hos oss på Umeå GK. Då det är stort jubileum så är både 18-hålsbanan och 9-hålsbanan reserverad för eventet.

Korthålsbanan är öppen som vanligt, och restaurang och shop är också öppna som vanligt.

Rangen passar vi på att göra underhållsarbeten på imorgon fredag mellan 12-15.

 

På lördag kommer vi byta slingor från röd-blå till blå-gul. Det kommer vara en provisorisk green på blå 8, övriga ordinarie.

Den röda slingan kommer behöva ha ett par provisoriska greener över helgen, men vi planerar för att hela anläggningen skall vara igång med ordinarie greener någon gång under nästa vecka.

Det kommer gälla reducerad greenfee till dess att alla greener är ordinarie.

 

Många av er har frågat vad som händer med vår parasportanpassning av orangea tees och de tees som torvades av och renoverades ifjol. Status där är att vi väntar på gräs som ska rullas ut på alla nya tees någon dag under nästa vecka. Vi kommer behöva hjälp av ca 25 personer när gräset väl anlänt, info kommer när ni kan anmäla er till detta uppdrag. Från utrullning till spelbart tar det ca 14 dagar för gräset att rota sig vilket vi hoppas ska ske lämpligt till 1:a juli. Det har kommit mycket positiv feedback på detta projekt som vi gör tillsammans med RF Sisu, Lions Holmsund, Henrik Stenson Foundation och Ekström Invest.

 

Allt gott, nu väntar vi bara på den utlovade värmeböljan.