Hej medlemmar, partners och gäster!

Vi har precis fått skidspåret draget ute på golfklubben och det känns roligt att kunna nyttja banan även den här tiden på året. 8 km med mjukt böljande karaktär, perfekt att njuta av en solig vinterdag. Se bild från spåret med bansträckningen nedanför.

Vi kan blicka tillbaka på ännu en händelserik säsong ute i Holmsund. En bana i otroligt fint skick har spelats från den 2/6 till den 24/10. En kall vår gjorde att öppningen blev sen, men när vi sen drog igång blev det snabbt väldigt fint skick på både fairways och greener.

Det totala antalet spelade rundor har minskat något jämfört med 2021, men på det stora hela så har vi väldigt bra tryck på anläggningen. Av någon outgrundlig anledning så minskade nyttjandet av vår drivingrange i augusti, men vi hoppas att nya rangebollar från Titleist och nya målgreener att sikta på kan råda bot på detta när vi öppnar i maj igen=)

 

Restaurangen på Umeå Golfklubb

Tyvärr blir det ingen förlängning med Restaurang O&W hos oss, vi önskar Oskar och Christer stort lycka till framgent. I nuläget så har styrelsen kontakt med ett antal entreprenörer och vi hoppas kunna presentera en lösning för kommande säsong inom kort.

 

Kommitteer

Vill du engagera dig i klubbens kommitteer så behöver vi även kommande säsong hjälp i trädgårdsgruppen. Trädgårdsgruppen hjälper till med det mesta som händer i och ffa runt klubbhusområdet. Om du är händig, intresserad av växter, och gillar att få fixa snyggt runt klubbhuset så är detta ett område för dig.

Om du är intresserad av att engagera dig i trädgårdsgruppen är du välkommen med en intresseanmälan till info@umgk.se.

 

Shop/Kansli

Under julhelgerna har vi shopen öppen 27/12 och 28/12 10-14. Så om det finns önskemål att fynda inför stundande resor eller vill komma i kontakt med kansliet är ni varmt välkomna.

 

Projekt

Säsongen 2023 kommer innebära att våra uppstartade projekt med parkeringsytor färdigställs och tas i bruk. Under hösten 2023 är det planerat byggnation av nya tees på blå 6 och marksänkning av höger sida på blå 7. Vi kommer också fortsätta renovera slitna tees löpande. Det mesta som sker på anläggningen under 2023 kommer vara kopplat till projekt Bättre Spelupplevelse som vi kommer presentera för er medlemmar till årsmötet.

Det finns också en överraskning att redogöra för lite mer ingående under våren, men tillsvidare håller vi er på halster.

 

Idrottsverksamheten

Vi är otroligt stolta över det som våra tävlingsspelare i olika åldrar presterat runt om i Sverige, och för den delen utomlands, under det gånga året.

Två college-segrar för Emma Hermansson är det som sticker ut mest. Men vi har också ett antal starter på Teen Tour Elite av Karl Hedström och Karl Mikaelsson, parallellt med Gustav Franssons fina spel under kvalet till sverigetouren i höstas som innebar full kategori inför 2023. Vi lyckades ta ett antal DM titlar på hemmaplan i augusti som ska försvaras under 2023, och våra representationslag på Dam och Herr-sidan ska försöka ta sig upp till Lag SM igen.

 

Avslutningsvis

De senaste åren har inneburit stora möjligheter att utveckla vår anläggning vilket vi verkligen försökt ta chansen att göra på bästa sätt. Det har blivit nya greener och tees, ombyggnationer av hål, förbättringar på rangen med både fler utslagsplatser och nu i år en annan layout, ansiktslyftning av restaurangen, och inte minst vårt otroligt uppskattade samarbete med grannklubbarna genom Umeå Golfcenter. Vår ambition är att fortsätta i denna anda även kommande säsonger.

 

Från Umeå Golfklubbs styrelse, kommittéer och personal så önskar vi medlemmar, partners och gäster en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!

/Mathias Ferry

Klubbchef Umeå Golfklubb